De ce ar trebui sa folosesti un fotoliu rulant in perioada de recuperare post traumatica?
Recuperarea post traumatica se refera la acea perioada de tranzitie prin care trec atat oamenii care au suferit un accident, cat si cei care au suferit o interventie chirurgicala complexa. Fie ca este vorba despre o perioada indelungata in care au fost imobilizati la pat sau de afectarea temporara a functiilor locomotorii, pacientii au nevoie de o perioada pentru a-si recapata fortele si capacitatea de deplasare.
In astfel de situatii, un fotoliu rulant poate fi de mare ajutor, desi unii dintre ei evita folosirea acestuia de teama unei etichete. Totusi, un astfel de dispozitiv medical de reabilitare ii va oferi pacientului suportul necesar pentru deplasare si, mai ales odihna, in timpul procesului de recuperare.
Cum poate fi de ajutor un fotoliu rulant?
De cele mai multe ori, scaunul cu rotile este folosit de persoanele care nu se pot deplasa pe propriile picioare, insa acestea sunt utile si celor care au o astfel de nevoie temporara.
Fotoliu rulant | Aparatura medicala | TesaMedical.ro
Folosirea unui scaun cu rotile il va ajuta pe cel care il foloseste sa se bucure de un anumit grad de independenta, fara a fi insotit tot timpul de o alta persoana. Acest lucru este posibili mai ales pentru un scaun cu rotile manual, fiind necesara o oarecare forta fizica pentru a-l manevra.
In schimb, un scaun cu rotile electric poate fi miscat numai prin simpla apasare de buton. Pretul acestui tip de aparatura medicala este insa mai mare, iar investitia nu se justifica in cazul pacientilor care au nevoie pentru o perioada scurta de timp de un astfel de dispozitiv, care se adreseaza in special pacientilor care se confrunta cu un grad mai avansat de handicap.
Pentru a gasi un scaun cu rotile potrivit nevoilor si chiar bugetului lor, oamenii pot cauta in magazinul online TesaMedical.ro, unde vor gasi o gama variata de produse ortopedice, dar nu numai.
Altfel spus, folosirea unui fotoliu rulant in perioada de recuperare poate contribui foarte mult la modul in care se desfasoara acest proces si la timpul necesar recuperarii functiilor locomotorii.